Коя работа да изберем?

jobbРано или късно на човек му се налага да си търси работа и в някои от случаите е представен пред труден избор, който трябва да направи. За мен специално най-трудния избор свързан с новата му работа, който трябва да направи човек е, когато трябва да избира между работата, за която мечтае и такава, която е добре заплатена.

В днешно време обикновено хората нямат никакъв избор, дори са поставени в ситуация, в която трябва да работят хем работа, която не желаят, хем за много ниска заплата. Много пъти съм си задавал въпроса за това какво бих избрал, ако ми предложат едновременно работа, която винаги съм искал и ще я работя с желание, но за по-скромна заплата и такава, за която биха ми заплатили много добра сума.

След дълги разсъждения и оглеждане на нещата от всички страни, с плюсове и минуси, стигнах до мнение и заключение, че по-доброто решение е да работиш това, което винаги си искал и за което си мечтал. Сигурно повечето от Вас не биха ме разбрали, особено във времена като днешните, в които финансовото състояние на много хора е критично и едва ли ги е грижа какво ще работят, въпроса е да имат добри доходи.

Е, явно за мен има по-ценни неща от парите и това определено са спокойствието и удоволствието от длъжността, която ще заема. Някъде бях чул китайска фраза, която точно отговаря на моите приоритети – „ако работиш това, което ти харесва, то значи всеки ден ще ти е почивен”.

Google+ Comments