Гласуване на изборите

izboriДругия месец на 12-ти Май ще се проведат парламентарни избори, на които българските граждани могат да упражнят правото си на глас. Както всеки има право на глас, така и има право на избор – дали да гласува или не. Този въпрос с гласуването е много спорен.

Ако човек реши да гласува, то той трябва да има ясна представа коя партия да избере и на коя симпатизира. В противен случай неговия глас ще бъде само защото трябва да гласува за някого, а не защото това е неговия избор. Често става така, че хората нямат определена партия и незнаят за кой да дадат гласа си.

Ако сме решили да не гласуваме и да не подкрепим никой, също е нож с две остриета. От една страна по този начин изразяваме своето нежелание и не подкрепяме нито един от кандидатите, но от друга страна, така или иначе ще се избере някоя партия и после ние няма да имаме право да недоволстваме и да се оплакваме от избора, който е направен и партия която е спечелила изборите.

Като заключение мисля, че само хората които знаят кой иска да спечели гласуват смело не се притесняват от нищо. Останалите могат лесно да бъдат манипулирани при своя избор. На тях лесно могат да им повлияят, особено ако им дадат пари. Да си призная и аз още не съм взел решение какво да правя, но имам още време за да си помисля. Вие ще гласувате ли?

Google+ Comments