Нова година, ново желание

Някакво магнетично усещане има в новата година. Хората си мисля, че по някакъв магически начин старите им навици ще се забравят и ще започнат годината “на чисто”. Всички си пожелават неща от рода на това да спрат цигарите, да намалят пиенето, да пестят повече, да започнат да се хранят здравословно, да отслабнат, да напълнеят или там от каквото имат нужда.

Дали това наистина се осъществява? Ами в повечето случаи, в които аз съм се заричал да направя нещо от нова година, това не е продължавало повече от два месеца. Сред приятелите и познатите ми и ма същото явление, а ако изключа приятелския си кръг, започнах да задавам този въпрос на много различни хора, с които се запознавам тепърва. Отговорите бяха почти еднозначни.

Изводът това мое своеобразно проучване е, че на някакво подсъзнателно ниво хората си мислят, че новото начало е много добър момент, в който могат да променят живота си, но на практика това продължава да бъде просто един следващ ден, който по никакъв начин е повлиял на начина на мислене, желанията, навиците и прочие.

Ето защо, ако решите да променяте нещо с начина си на живот, направете го защото наистина искате, а не защото настъпва ново отброяване на следващите дни.

Google+ Comments