Шоколадови десерти, които всеки мъж може да приготви

Ще ви дам 3 причини защо да се научите да готвите тези три рецепти:

  • За да покажете на любимата си жена, че държите на нея;
  • За да спечелите жената на своето сърце;
  • Защото тези шоколадови десерти с плодове са лесни за приготвяне, а да изненадате някого с тях е голям жест.

Аз съм малко романтик по природа и държа на хората до себе си. Искрено вярвам, че когато ценим любимия си човек, е хубаво да му го показваме по различни начини и един от тях е именно чрез храната. Вижте колко често дамите приготвят на мъжете си именно техните любими рецепти. Защо и ние да не връщаме жеста от време на време? И, разбира се, трябва да е с нещо сладко и шоколадово.

Затова ви предлагам три вкусни десерта, които са лесни и всеки мъж би могъл да ги приготви – дори да не е стъпвал в кухнята до сега.

Рецепта №1 – Плодова салата с шоколад и сметана

Тази рецепта е изключително лесна. Тя дори не изисква готвене. Просто нарежете в стъклена купичка няколко вида плодове. Например банан, ягоди, портокал и киви. Разчупете няколко парченца шоколад и ги разпръснете сред плодовете. По желание украсете със сметана (от онази, която е в бутилки като от спрей) или залейте с една лъжица мед.

Рецепта №2 – Палачинки с шоколад

pancakes-martinПалачинките не са толкова трудни за приготвян, колкото си мислите. Тестото ми се разбърква за 10-на минути. Може да пробвате със следните съставки: 4 яйца, 250 мл прясно мляко, 1 лъжица кисело мляко, ванилия и пожелание бакпулвер. Добавяте брашно, докато не получите подходящата смес. Тя трябва лесно да се разстила в тигана, но и да не е твърде течна. Ако прибавите малко какао, тестото ще стане кафяво или иначе казано шоколадово. Най-важното е да ги пържите в тиган с малко мазнина и незалепващо покритие, а всяка готова да мажете със съвсем малко масло. Поднесете готовите палачинки с течен шоколад или ги заливате с разтопен на водна баня. Добавете нарязан на шайби банан, ягоди или горски плодове.

Рецепта №3 – Сладолед

И не, не е нужно да правите домашен сладолед – може да се пробвате, но не е задължително. Достатъчно е да купите една голяма кутия, да загребете 2-3 топки от него и да ги пресипете в красива чаша или купичка. Сложете няколко парченца плод по избор и украсете с 2-3 блокчета шоколад на върха. Подсладете със сметана или мед отново по ваша преценка.

Сега виждате ли, че тези рецепти не са никак сложни? Но изненадата от тях и усмивката, която ще получите, ще си струват усилията. Така че, мъже, запрятайте ръкави. Кой от тези плодово шоколадови десерти бихте опитали?

Google+ Comments