Батман срещу Супермен. Филмът

batman-v-superman-dawn-justice-post1На 25 март по кината в България се излъчи премиерата на един дългоочакван филм – Батман срещу Супермен, Зората на справедливостта.

Въпросът, който си зададох още тогава, беше струва ли си да отида да го гледам и да си дам парите за билет?

Разсъжденията ми тръгнаха в следната насока. От една страна, самостоятелният филм за Супермен, както и трилогията за Батман бяха доста успешни и получиха добри отзиви. От друга страна, и аз като много други фенове бях разочарован, когато разбрах, че Бен Афлек ще се въплъти в ролята на Черния прилеп. Пък и какъв шанс би имал вторият срещу първият? Супермен е извънземен, той е невероятно силен и на практика неунищожим. Имам чувството, че би оцелял дори след ядрена атака. Докато Батман е просто човек. Вярно, че е супер умен и разполага с немалко пари, но хората веднъж вече се опитаха да унищожат Кларк Кент във филма само за него и познайте какво. Не му нанесоха дори и драскотина!

Затова питам пак. Нима Прилепът има някакви шансове срещу криптонецът?

Заради тези ми размисли се чудех какъв ли ще е сюжетът и как ли ще го изкривят. Дали в него ще има логика въобще?

Това бяха и доводите ми да не отида да гледам продукцията, а да изчакам и да видя реакциите на хората. Останах впечатлен, като разбрах от сайта boxofficemojo, че за първата си седмица филмът е регистрирал печалби в размер на 209 млн. долара, при положение, че са инвестирани 250 млн. Реших, че може да съм грешил и продукцията да си струва. Но тогава дойде втората седмица на излъчване след премиерата и постъпленията изведнъж секнаха на скромните 64 млн. долара. Това не е добър знак. Означава, че нещо не е както трябва и хората рязко се отдръпват. И така съвсем ме отказаха да се насоча към киното. Ще гледам филма след няколко месеца, когато го пуснат в любимите ни торенти. За тях поне не се плаща.

Google+ Comments