Всеки уикенд нанякъде

Worth-a-journey-165Да ви кажа честно много обичам походите в планината. Всяко лято поне по няколко пъти гледам да си организирам поне по няколко по-продължителни “разходки”, я до някой връх, я до до някоя хижа, езеро и т.н.

Колкото и да ми харесва обаче, не мога да ходя нанякъде всеки уикенд. Иска ми се, но, първо, работата ме изморява и понякога имам нужда да си стана вкъщи и да си почина, второ, нямам възможност всяка събота и неделя да ходя нанякъде. От гледан точка на финансови разходи, време и други задължения.

Но имам приятел, който го прави!

Стане ли петък следобед, си взима единственото кафе за седмицата (с леки изключения), запалва газта на организма и на колата си и хуква нанякъде. Спи само със спален чувал под звездите, скита из планините по тъмно и не можеш да го намериш къде е на картата, защото всяка седмица е на различно място. Любопитно е дори само да го разпитваш къде е ходил за последно…

Възхищавам му се и ми се иска и аз да можех като него, но често не ми достига енергията за нещо подобно. Ако го направя веднъж, след това ми се иска да си остана у дома и да мързелувам. А ако го направя няколко седмици под ред, може би няма да успея да се прибера жив и здрав накрая.

Google+ Comments