Моята имуностимулираща бомба

В периода на смяна на сезоните или когато вирусите и настинките вземат превес, аз имам малка тайна, с която поддържам организма си здрав и във форма. Предполагам, че всеки един от нас знае по някой лек от баба си или е изпробвал различни здравословни и богати на витамини рецепти. Моята я прочетох в книга за народна медицина и от няколко години насам я прилагам редовно.

За приготвянето на имуностимулиращата отвара са необходими 50 грама мед, 1 чаена лъжица куркума, 4-5 настъргани резена джинджифил, 2 щипки черен пипер и за екстремистите – 1 скилидка чесън. Всичко това сe забърква заедно и се получава хомогенна смес. На вкус е доста пиперлива, но пък точно това влияе положително и дава енергия на организма. Препоръчвам ви да изядете всичко, колко се може по-бързо. Ако пък ви идва в повече – хапнете го в рамките на деня.

През зимния или грипния сезон се старая да консумирам този домашен лек поне веднъж на 5 или 7 дни. Ежедневната си доза витамини набавям и чрез пиенето всяка сутрин на сока от един изстискан лимон. Разбира се, набавям си и разнообразна храна с много плодове и зеленчуци.

Google+ Comments