Моята усмивка

usmivkaПо телевизията непрекъснато рекламират пасти за зъби и ефекта от неизползването им. За мен е много важно да изглеждам добре и да имам бляскава усмивка. За целта редовно посещавам своя зъболекар и спазвам стриктно съветите му.

Първото нещо, което правя след като се събудя е да измия лицето, да закуся и след това да измия зъбите си. На тях отделям специално внимание. Купил съм си по-мека четка, която служи и за почистване на езика. В продължение на около две минути търкам зъбите с кръгообразни движения. Същата процедура се повтаря и вечер задължително. Както казват хората – „сутрин за красота, а вечер за здраве”.

Друго, което правя е да ги почиствам и с конец два пъти седмично. Моя зъболекар ми е казвал, че това се прави не толкова заради останалата храна, а за изчистване на плаката. Точно тя е причина за проблеми като кариесите. Много вредни за зъбите са цигарите, които ги оцветяват в гаден жълт цвят. Зле на зъбите влияят и захарните продукти, причинители на кариеси. Избягвайте да пийте една след друга топла и студена напитка, това ще навреди на зъбния емайл. Чувал съм, че четката за зъби трябва да се сменя на всеки три месеца, аз така и правя.

Като заключение ще си позволя да Ви кажа – да ходите профилактично на зъболекар, а не само като Ви заболи зъб. Така ще избегнете по-сериозни заболявания и увреждания на зъбите.

Google+ Comments