Как ни влияе пролетната умора?

umoraМного хора приказват за пролетната умора и в момента сме именно в нейния сезон – Пролетта. Аз лично все още не съм я почувствал, но след като сменихме и часа със сигурност ще я усетя. Може би това е нещо нормално, през което трябва да мине всеки човек, но определено не е приятно.

Обикновено пролетната умора се изразява в недоспиване, отпуснатост, схващане на тялото и мускулите и бързо усещане на умората. Със смяна на сезоните от Зима към Пролет, организма търпи промените както на температурите, така и на храната, на съня и т.н.

Чувал съм, че едно най-важните неща, с които можем да се преборим с упоритата пролетна умора е начина на хранене и менюто ни през деня. Хубаво е да ядем по-леки и здравословни храни, защото тежките, мазни и вредни храни допълнително ще допринесат за умората ни. Също така сънят е много важен и определящ фактор за това, колко ще издържим и дали ще почувстваме умората така силно. Аз възнамерявам да се придържам към тези полезни съвети и се надявам бързо да отстраня атаката на т.нар. пролетна умора.

Все пак моя роден град е морската столица на България и най-уважавания и почитан сезон тук е именно лятото, което предстои и се надявам да бъде заредено с много емоции, свежест и приятни моменти. Така, че си струва да премина през пролетната умора, колкото и дълга и неприятна да бъде тя.

Google+ Comments