Защо жените се радват на малките жестове? Мъжка гледна точка

Не чувате това твърдение за първи път, нали? Жените обичат да им се обръща внимание, да им казват колко са красиви, колко вкусно са сготвили и т.н. Обичат също да ги изненадват приятно и да получават малки подаръци или мили жестове. Така например всяка средностатистическа жена би се зарадвала на: подарък цвете, вечеря в ресторант вместо у дома, кутия шоколадови бонбони, хубава книга, парфюм, бижу (дори да е от мъниста или тенекийка) и т.н.

Въпросът е защо? На нас мъжете не са ни нужни такива неща. Можем да изкараме месеци без нов парфюм, душгелът няма да ни липсва, ако свърши, стига да има сапун, пък шоколадът с удоволствие бихме го заменили за някоя пържола.

И точно тук е проблемът!

Понеже ние, мъжете, не се нуждаем от толкова голямо внимание, затова често забравяме, че за половинките ни то е необходимост. Дамите от своя страна не биха си признали, че им липсва да ги глезят от време на време. Може дори да не го осъзнават напълно, докато в един момент чашата не прилее и не се разсърдят, че не им обръщаме никакво внимание. Тогава и двете страни изпадаме в неприятна ситуация. Бихте ли я избегнали, ако можехте?

Ако отговорът ви е положителен, ще ви дам няколко насоки как да го постигнете.

  • Както вече казах, на почит са малките жестове – поднесете на любимата си чаша чай, направете й кафе сутрин преди работа или през уикенда отидете до близкото заведение да й купите от любимото капучино за вкъщи. Прибирайки се у дома вечер, може да й донесете нещо любимо за хапване – мъфин, сладкиш, сладолед, пуканки и т.н.;
  • Малките ненадейни подаръци – в началото ви изброих някои от тях и наистина ви съветвам да изненадвате приятелката/съпругата си по този начин;
  • Не я оставяйте сама за дълго – жените по природа са по-социалният пол. Те имат нужда от внимание и не случайно толкова често искат да си говорят с нас. Разбирам да ви се случи веднъж или два пъти да останете на работа до късно, но нека това не се превръща в навик. Ако в живота ви стане редовна практика да се прибирате у дома и половинката ви вече да си е в леглото, пригответе се за назряваща буря.
  • Угаждайте й т.е. правете неща, които са й приятни. Това не означава, разбира се, че и вие не трябва да си изкарвате добре. Но освен да играете билярд и да гледате екшъни на кино, приемете, че от време на време ще скитате по магазините, ще излагате мнението си за конкретен чифт обувки и ще гледате романтични комедии. Просто се опитайте да откриете чара и в тези толкова непривични ви занимания.

Е, мъже, надявам се да съм бил полезен. Това е моята гледна точка и ако някоя жена все пак попадне на този текст, ще се радвам да сподели дали е съгласна с казаното, или не.

Google+ Comments