Светът отново е футбол

Световното първенство по футбол е вече факт. Събитие, което събира хиляди фенове от цял свят за да споделят страстта си по стадионите. За някои от тях тази игра тече във вените им. Това е спортът, който обединява голяма група хора в подкрепа на любимия отбор.

У нас също има доста запалянковци и въпреки , че нашият национален отбор не се класира за Мондиала, ние по скоро ще се наслаждаваме на играта на големите и водещи световни отбори.

brazilВ сърцето на родните привърженици на този спорт, винаги ще стои славната 1994 год, когато националният ни отбор превзе първото място и направи цялата ни нация да се гордее с тях , а и също с факта, че сме българи. При спомена за тази победа отеква и култовата реплика – „Господ е българин!“  Да, това беше паметната година за нашия роден футбол.

Изминаха доста години от тогава, както и доста промени из родните клубове. За съжаление обаче вече не можем да се похвалим с подобен успех.

Но пък заклетите почитатели на тази популярна игра не могат да пропуснат подобно съществено събитие, което тази година се организира в Бразилия- ето това вече е страната на футбола. И тази година спортния свят стана свидетел на доста изненадващи и неочаквани развръзки по стадионите.

А ние все пак няма да пренебрегнем компанията на по бира пред телевизора, в ожесточени емоции  и страсти в подкрепа на любимия отбор, като изключим разбира се факта, че нашите национали на са там. Въпреки фактите обаче, споменът за високия успех е причина за нестихващи надежди и очаквания на следващото световно пак да има причина да се почувстваме горди българи.

Google+ Comments