Неприятни обитатели

Една сутрин, докато отивах към кухнята, за да си направя кафе, видях  тлъста хлебарка да преминава по пода пред мен. Въобще не ми допада идеята да съжителствам с такива дребни съквартиранти, които вечер да се разхождат из апартамента необезпокоявани и да си търсят нещо за хапване.

През деня купих един спрей от аптеката по препоръка на приятел. Като се прибрах в къщи напръсках с него всички ъгли и первази. След това оставих отворен прозорец , за да се проветри и излязох навън. Реших, че проблемът е разрешен докато след няколко дни пак станах свидетел как едно от дребните черни създания се беше намърдало близо до хладилника. Явно спреят, който купих ги е отблъснал само за малко.

Второто средство, което приложих този път не беше спрей. От аптеката ми предложиха препарат на пудра и ме убедиха, че е доста ефикасен.  Напудрих доста обилно в кухнята и в другите стаи, като гледах да не пропусна и най- малките пролуки. Просто нямаше как нещо да премине пак по пода и да оцелее. На  сутринта започнах да се оглеждам навсякъде за неприятните пълзящи посетители. На другия ден реших вече да изчистя препарата по стаите и да не очаквам отново изненади сутрин.

Въпросните изненади обаче пак ме споходиха след една седмица. Започнах да се чудя възможно ли е да се отърва от тях и как?

Трябваше вече да се вземат по-сериозни мерки. И този път се обадих на фирма за борба с вредители по домовете. Напръскаха навсякъде в къщи, дори по мебелите и шкафовете. Отминаха вече няколко месеца и не съм виждал хлебарки  у дома. Последният метод се оказа финала на борбата ми с тях.

Google+ Comments