Всичко на света?

Можем ли да имаме всичко на света? Този въпрос винаги е вълнувал хората. И под всичко, те имат предвид наистина всичко, което човек може да постигне – хубава кола, охолен дом, пътувания, кариера, разточителство и по някое време семейство, деца, но последните вървят с детегледачка. Това изглежда е мечтата на средностатистическият човек, включително не малка част от колегите ми, които обаче освен да мрънкат не влагат кой знае какви усилия в постигането на желанията си.

friendship-84aЗа мен обаче “всичко”-то на света се измерва в някои по-прости нещица. Искам здраве, любов и доверие. Имам ли здраве ще имам сили да се боря за кариера, пари и ще съм способен да си осигуря нова кола и дом. Имам ли любов ще имам мотивацията да вървя напред. А заобиколен ли съм с хора, на които мога да се доверя, то това означава, че съм срещнал истински приятели, на които мога да разчитам, че няма да ме оставят в труден момент.

А смятам, че тъкмо приятелите ти дават всичко – компания, забавление, човешко отношение. Странно как хората изреждат исканията си, но никога не включват дружинка, с която да ги споделят.

Google+ Comments