Още за медитацията

След като в предишния текст в блога ви дадох пояснение за това колко вида биват медитациите, сега насочвам вниманието ви в друга посока. Опознаването на парактиката помага за постигане както на физически, така и на психически баланс. Но заедно с тях има и още доста предимства. Заслужава си поне да ги разберете и ако някога изпаднете в ситуация, в която медитацията може да ви помогне, да я приложите.

Споделям и някои от множество ползи за физическото и психическото здраве от медитацията. Ето ги и тях:

Редуциране на стреса и тревожността.
Подобряване на фокуса, концентрацията и паметта.
Намаляване на негативните емоции като гняв и раздразнение.
Подобряване на съня и отпускане на тялото.
Повишаване на самосъзнанието.
Укрепване на имунната система и намаляване на възпалителните процеси в тялото.
По-добра координация и гъвкавост.
Тонизиране и освежаване.


За да достигнете до „сладките плодове“ от медитацията, е необходимо да имате предвид, че тя е практика, която изисква постоянно изпълнение и търпение. Затова ви съветвам да започнете плавно у дома с кратки сесии и постепенно увеличаване на времето. В интернет има достатъчно видоклипове с изпълнението на медитацията, която ви допада. Изгледайте ги и си отделете само по 10 минути преди или след работа. Ще видите ползите, гарантирам!

Медитацията е инструмент, който може да помогне да се свържем със себе си, да се успокоим и да се отпуснем. Тя може да бъде полезна и ценна за нашия ежедневен живот, когато се изпълнява със съответна насоченост и редовност. Само трябва да се започне!

Google+ Comments