Заразните навици в една връзка

Колкото по-дълго време един човек бива част от двойка, толкова по-неизбежно е в един момент членовете на тази двойка да започнат да приличат един на друг. Не говоря единият да променя другия насила, или да го оформя до свое усмотрение. Много съм далеч от тази мисъл. Тук става въпрос за разни малки особености, интереси или странности, които прихващате помежду си. Това отнема време и не се случва изведнъж, а по-скоро бавно, постепенно и съвсем естествено особено когато заживеете заедно. Нека ви дам няколко примера за какво точно говоря…

1) Мъжът има навик вечер да си пуска филма преди да заспи, а жената е свикнала да чете книга преди сън – известно време двамата ще се нагаждат един към друг, докато Тя не започне да гледа повече филми, а Той да чете книги, които Тя му е препоръчала.

2) Тя закусва, а Той не – да, обаче няма мъж на този свят, който да не е привлечен от аромата на току що приготвена храна; така че в един момент неизбежно ще започне да се присъединява към закуските.

3) Той спортува, а на нея все й липсва достатъчно мотивация – разбира се, че по някое време ще започнат да тренират заедно и ще се подкрепят взаимно.

iStock_000025713973_Small4) Самоусъвършенстване и стремеж – ако един от двамата души в една връзка е позитивно настроен, целеустремен и целенасочен, това няма как да не окаже влияние и върху другия. Особено ако помежду им съществува някакъв вид спортна злоба и състезателен дух 😉

5) Пътувания, разходки и т.н. – Не можеш да спреш половинката си от подобни удоволствия, особено ако е свикнала да скита напред-назад и да обикаля по различни места. Разбира се, не си длъжен да го/я придружаваш, но в един момент със сигурност ще го поискаш.

Е, това е от мен. Ако вие се сещате за още някой навик, който от частен се превръща в общ, ще се радвам да го споделите в коментар. Ще ми бъде интересно.

Google+ Comments