Предизвикателствата пред старта на нов бизнес

Всяко начало е трудно. Когато стартирате нов бизнес има много неща, за които да мислите. Да намерите инвеститори, качествен персонал, да закупите необходимата техника и най-важното -да подготвите всички документи, които са ви необходими, за да започнете работа.

Стартът винаги е вълнуващ и напрегнат. Опитвате се да започнете добре и да можете да покриете първоначално поставените цели. Минават няколко месеца и нещата се развиват с върхове и спадове. Улисани сте в работа и старание да създадете нещо наистина качествено и устойчиво, но пазарът е безкомпромисен и ви изправя пред нови и нови предизвикателства. След известно време осъзнавате, че забавяте плащанията си към кредиторите. А страхът и паниката не ви позволяват да мислите трезво и да намерите най-доброто решение, с което да излезете от ситуацията.

Може би на всеки бизнесмен, който вече от години развива своята дейност, описаното по-горе му звучи отчасти познато. И го обвързва със старта на първата си търговска дейност. Първото си бизнес начинание. Защо първото ли? Ами, защото очакванията винаги са по-големи, отчасти нереалистични, колкото и да си мислим, че сме подготвени за всичко, винаги има нещо, което ни изненадва.

Такъв беше и моят случай. Мислих, че сме предвидили всички възможни ситуации, но не беше така. След шестия месец работа, аз вече закъснявах с вноските си към кредиторите. И напълно логично ме потърсиха от колекторска компания ЕОС Матрикс.

След като търпеливо изслуша ситуацията, в която бях изпаднал, служителят по събиране и управление на вземанията ми предложи чудесен вариант, по който да мога да се справя със задължението си. Възползвах се и започнах да прилагам съветите, които ми бяха дадени за правилното разпределяне на средствата и планирането на бюджета. Разбира се, тези съвети бяха в контекста на забавеното ми плащане, но аз се възползвах от полезната информация и я приложих в ежемесечното планиране на бюджетите. Оказа се, че това е доста добър похват и работи.

Ето как една на пръв поглед голяма пречка по пътя на моя нов бизнес, ми даде ценен урок, който никога няма да забравя и благодарение на който изградих своя професионален път, а сега съм работодател на повече от 50 души, с които вървим стъпка по стъпка само напред. И тъй като естеството на моята работа е такова, че понякога се случва клиентите ми да забавят плащане, аз реших, че най-сигурно за мен и полезно за моите клиенти ще бъде да използвам професионалните услуги на ЕОС Матрикс за справянето с този проблем.

Така ЕОС Матрикс се превърна в мой ценен партньор.

Google+ Comments