Да имаш Google акаунт вече не е въпрос на избор

Преди години един приятел ме попита защо не съм си направил Gmail поща вместо тогавашната ми abv такам. Тогава не знаех какво да му отговоря, бях сравнително невеж в технологично и компютърно отношение, затова просто вдигнах рамене и си замълчах. Имах си имейл поща, която ми вършеше работа и не изпитвах необходимост от друга. Сглупих обаче, защото бях кръстил abv пощата си с не много представително име, а по едно време ми се наложи да водя една такава по бизнес кореспонденция през личния си е-майл. И точно това се оказа преломният момент, в който разбрах що е то gmail поща и си направих такава…

Година по-късно си купих първия смартфон с Андроид и се логнах с вече съществуващия ми Google акаунт. След това си спомням, че един ден както си разглеждах клипчета в youtube, изведнъж забелязах, че не съм в режим гост на сайта, а имам собствен акаунт без да съм правил такъв – това беше малко след като Google официално купиха най-големия сайт за видео споделяне в света. Бях малко изненадан, но какво пък и до ден днешен си лайквам разни песни и клипове и дори имам собствен плейлист. В последствие открих възможностите на Google Drive, на календара им и на картите. Веднъж дори пробвах блогърската им платформа. Влизал съм в Google+ няколко пъти, но хенгаутс така и не съм го ползвал.

Казвам ви всичко това, за да ви покажа, че да имаш Google акаунт в днешно време не е въпрос на избор, а чисто и просто е необходимост, от която не google-appsможеш да избягаш. Дори да притежаваш iPhone и да не ползваш операционната система на Андроид, със сигурност ще се намери друга причина, поради която ще ти е необходим гугълски профил. Моето лично мнение е, че тяхната поща е сред най-добрите, които съм ползвал. Харесва ми как автоматично разделя писмата в три кутии – за общи, социални и рекламни, а филтърът им за спам е по-добър, отколкото съм се надявал.

Google+ Comments