Как да впечатлим жена? Със сандвич Елиаз и 4 сирена

Ти си кулинарен инвалид, но въпреки това имаш доброто желание да сготвиш нещо вкусно? Търсиш рецепта, която да е толкова лесна, че да няма какво да объркаш, но все пак да се получи нещо апетитно, посредством което да впечатлиш жената до себе си… Спокойно, мъже, имам перфектното решение за вашия проблем и то се нарича сандвич Елиаз с 4 сирена. Ако ви звучи по-благозвучно и изискано, може да го наречете и ЕлиазКуатроФормаджи. Оставям този избор на вас 😉

И така! Какво ви е необходимо?

1.       4 вида сирене – за предпочитане краве саламурено, пушено топено, кашкавал и ементал (или друго от тези, които са пакетирани по единично „на филийки“)

2.       Пълнозърнест хляб по избор – за предпочитане от този, който е 100 или 102 зърна на Елиаз, хлебозавод Горубляне (по-надолу в текста ще се обоснова защо точно този)

3.       Загрята фурна на 180° до 200°

Как да приготвите своя сандвич Елиаз?

Най-напред вземете няколко филийки хляб – да кажем 3 за нея, 4 за вас и още 2 за всеки случай.

eliaz-102-zyrnaПрепоръчвам да се спрете на пълнозърнестия хляб по следните причини. Първо, наличието му в дома ви е пряко доказателство, че се интересувате от здравословен начина на живот и полагате грижи за себе си. Нужно ли е да уточнявам, че всеки подобен детайл ви печели червени точки пред въпросната дама? Надявам се, че не 😉 Второ, повечето жени също се отнасят внимателно по въпроса за фигурата и  външния си вид и следователно избягват белите хлябове за сметка на тези със семена в състав си. Трето, пълнозърнестите хлябове като тези на фирма Елиаз със 100 или 102 зърна, за които вече ви споменах, са с идеален размер за приготвяне на перфектния сандвич с 4 сирена. И тук е мястото на вмъкна, че въпросната рецепта е изцяло вегетарианска и следователно е подходящ избор, ако не сте наясно с Нейното отношение относно консумацията на месо.

Сега по същество относно приготвянето на сандвича. Намажете всяка филийка хляб с много, ама много тънък слой масло. Нужно ви е толкова, 670px-Put-Together-a-Cheese-Plate-Step-1-Version-2колкото да не изсъхне хляба, докато се пече във фурната, а просто да хване хрупкава коричка. Върху него наредете тънък слой настъргано краве сирене (ако си вземете по-твърдо такова, ще го настържете по-лесно) и нека дебелината му е около 5 мм. Върху него наредете 2-3 шайбички от пушеното сирене. Притиснете ги леко, за да не са твърде изпъкнали. Следващият слой е от няколко грама настърган кашкавал, но внимавайте да не излиза извън коричките на филийката, защото лесно ще загори. Накрая, но не на последно място сложете „капачето“ от ементал. Най-хубаво е, ако успее да покрие цялата филийка, затова при необходимост използвайте 1 цяло и половинка.

Сложете сандвичите в предварително загрятата фурна, за да се запекат леко. Пушеното сирене става невероятно вкусно, задушено между кравето сирене и кашкавала. Те от своя страна се разтапят, но без да се препичат, докато плочката ементал захлупва целия сандвич.

Поднесете филийките в красива чиния с гарнитура от тънко нарязани домати и краставици. Някъде встрани постовете бурканче с лютеница и солничка с чубрица.

Е, това е прословутият ми сандвич Елиаз с 4 сирена. Не е труден, а върши перфектна работа, ако искате да впечатлите жената до себе си. Bon Appetit на всички!

Google+ Comments