Иновативните игрални конференции благодарение на Мило Борисов

Началото на септември е. Пиша тези думи с лека меланхолия по отминаващото лято, но и с надежда и любопитство за следващите есенни дни. А сигурен съм, всеки очаква някакво хубаво събитие. Аз също не правя изключение.

Благодарение на работните ми ангажименти ще присъствам на събития през ноември. Тематиката ще ви изненада – игрална индустрия и регулация. Но не бързайте да мислите, че съм хазартен тип, защото сферата има преплитане с множество бизнеси. Ето и малко повече информация за двата форума, която ще ви даде по-добра представа и може да ви заинтригува.

BEGE Expo 2022

Абревиатурата е съкращение от Balkan Entertainment and Gaming Expo и се организира вече над 10 години в България. Негов инициатор е Мило Борисов, който е един от доайените на игралната индустрия у нас. Целта на събитието е да покаже иновациите в света на развлечението от различните части на света. Представят се игрални продукти, които могат да се използват за туризма, казина, ресторанти, дискотеки и т.н. Същевременно се цели постигане на добра комуникация с медии, афилейти, производители, доставчици и асоциации. По този начин едновременно се осъществява връзката с бизнесите на международно ниво. Това е възможно, тъй като участниците са от над 60 държави, а посетителите няколко хиляди.

EEGS 2022

Eastern European Gaming Summit – това е форумът, който е придружаващо събитие на BEGE Expo. Не само, защото ще се провеждат чисто времево едно след друго, но и защото инициаторът отново е Мило Борисов. EEGS стартира от 2008 г. и до този момент постига сериозни успехи в обмяната на опит между експертите от игралната индустрия и регулацията на сектора в международен план. Целта на събитието е по-скоро участниците да се запознаят с изискванията на отделните пазари, като по този начин ясно се определят конкурентите, бъдещите възможности за партньорство и развитие на бизнеса. Заедно с това се обследват нови решения като въвеждане на криптовалути и блокчейн технологии в игралните съоръжения.

Тъй като миналата година, поради здравата ситуация в световен мащаб, форумите не успяха да се реализират, то тази година се завръщат заедно в София. Засега датите са 22, 23, 24 ноември и се надявам да няма други ограничения, за да се проведат.

Google+ Comments