Нова бизнес идея с храни

Опитвали сте нещо толкова вкусно и ароматно, че да ви се е приисквало да го вкусите и пак, и пак, и пак? Аз лично съм попадала на невероятни храни в различни градове в държавите, които съм посещавала. Толкова ми е било приятно, че ми се е искало да си ги занеса вкъщи като сувенир.

Точно такава идея за бизнес набира популярност в САЩ. Тя е под формата на ароматна свещ, която съхранява мириса на невероятни десертни ястия.

Ако сте били в Ню Йорк, няма как да не сте чували за една от най-известните пекарни с най-невероятния чийзкейк – Junior’s. Опашките в Бруклин за ягодовото им изкушение са огромни. Опитвали или не, сигурен съм, ви се иска да се докоснете до него. А сега може да го пренесете у дома, е поне аромата му, чрез специалните свещи на Literie и то само за 45 долара.

Замислих се, че бизнес идеята е много обещаваща. Тук в България би било чудесно да се развие подобна ниша с традиционни наши си ястия, които носят уюта на дома. Може би домашното сладко на баба от дюли е добра идея, също и мляко с ориз. Ако се сещате и за други – споделете ги в коментари.

Също си мисля, че дори и солени изкушения като мусака, лютеница и баница също биха били атрактивни за туристите. А честно да си призная, дори аз бих запалила свещ с аромат на домашно печиво. По този начин винаги, когато пожелая, ще си създавам усещане за дом и се връщам в детството. Така че ако имате капитал и смелост, пробвайте се!

Google+ Comments