Слушай книга

Хората, които аз познавам, се разделят на два типа. Едните са тези, които обичат да четата книги и го правят от ранна детска възраст. Другите пък са пълната противоположност. Точно защото като малки са ги принуждавали да четат, днес дори не желаят да се докоснат до книга. Е, някои с времето се пречупват. А за това си има нови и съвременни методи – аудиокниги.

Да слушаш книгата е нов метод, който не изисква допълнително време, за да се насладиш на една чудесна история. Може да го правиш докато шофираш, готвиш, извършваш домакински задължения или просто си почиваш на дивана. Не е необходимо да се носят тежки и обемни четива, а само да имаш телефон, приложение или сайт и обикновено да платиш абонамент. Това е и още едно предимство, че само за например 15 лева на месец, може да чуеш много книги.

Важно при аудиокнигите е, че са записани с приятен глас и това не натоварва, а даже според мен и успокоява. Изразителното четене, слушането, докосват много емоциите и въздейства на по-дълбоко ниво. Тук с привържениците на хартиените издания има много противоречия. Причината е, че според тях слушането не развива толкова добре въображението, както четенето. А пък и нямало възможността да се върнеш на конкретна страница, за да си припомниш персонаж или момент. Аз обаче не съм напълно съгласен с тези твърдения.

За да изградите и вие свое мнение по темата и за да опитате нещо ново, ви предизвиквам да се опитате на слушате книгата. Може да преоткриете интересите си. Ако пък не ви допадне – поне ще знаете и ще имате личен опит. Моят избор вече е направен и съм в крак с времето и със себе си.

Google+ Comments