Одисей се завръща

И тази година продължавам всеки месец да списвам блога си. Надявам се темите да ви бъдат интересни, като ще се постарая за всекиго да има по нещо. Днес съм заложил на театрална тема, която обаче смятам, че ще предизвика любопитството ви и се надявам да посетите спектакъла. А за кой ще прочетете и къде се намира – продължавайте надолу.

Преди вече 3 години посетих Пловдив. Тъкмо градът беше встъпил в изпълнението на Европейска столица на културата и кипяха всякакви творчески дейности. Заедно с грандиозното откриване с голямата сцена, доброволците и зарята, успяха да се насладя и на различни изложения. Няма да пиша за тях, защото за съжаление вече не могат да се видят.

Но ще насоча вниманието ви към един спектакъл, който беше създаден именно заради Европейска столица на културата. Той е доста мащабен, като в него участват над 40 артисти, а сцената се строи някъде около седмица. Неговото име е „Одисей“ и е дело на режисьора Дияна Добрева и сценариста Александър Секулов. Представянето му е в Драматичен театър-Пловдив и е внушаващо.

За мен беше много любопитно да видя цялата феерия от звук, светлина и игра. Имаше много модернистични елементи, но те само подчертаваха смисъла на представлението. Аз го наричам и спектакъл, защото забавлява и изненадва зрителите във всеки момент. Определено си заслужава да се види и то не само от ценители на изкуството, а и от хора, които нямат афинитет.

Пиша за „Одисей“, тъй като в двете години на пандемия заради скъпото му изграждане и много хора, не е поставян на сцена. Но през февруари се завръща в Драматичния театър в Пловдив. Мисля, че съвсем скоро ще пуснат билетите в продажба. Затова използвайте момента да посетите града и да видите нещо интересно. Гарантирам, че ще ви хареса!

Google+ Comments