Нещо и за велолюбителите

Колко от вас може да карат велосипед? Аз съм един от ентусиастите, който се е научил още на 4-годишна възраст. И въпреки че имам това умение, с годините все по-рядко го прилагам. В момента имам колело в мазето си и често да си призная, използвам го обикновено на пролет, когато се съберем с приятели в парка. През последния такъв сезон забелязах, че вече има нова мода – електрическите велосипеди. Ако и вие имате такъв, то този текст ще ви зарадва.

Няма да ви давам информация за ползите от електровелоспиедите или ще ви убеждавам да си купите такъв. Това, което ще споделя, е, че вече има българска компания, която ще се превърне в един от основните производители на електрически колела в Европа. Може ли да познаете името – Leader 96.

Предполагам, че повечето от вас, които са търсили по-подробна информация за закупуването на велосипед, са ги чували. Причината е, че те са лидери на българския пазар вече около 25 години. А от 2011 г. пък превземат европейската ниша с колела, особено тези, които се завдвижват и с електричество. Така на година производството им достига до 250 хил. артикула.

Тъй като за цяло едно десетилетие Leader 96 успяват да затвърдят позициите си, това довежда до следваща голяма цел – откриване на нов завод. Той ще бъде разположен в Пловдив и ще позволи увеличаване на производството с още над 250 000 електрически велосипеда годишно. Интересното е, че моделите ще бъдат MTB, City и Trekking, така че ще има разнообразие.

Очаква се заводът да заработи до края на 2023 г., а моите очаквания са, че цените за българските потребители ще бъдат преференциални и че ще имаме ексклузивен достъп до първите модели.

Google+ Comments