Ново лекарство против рак представиха в България

Ракът е една от най-смъртоносните болести и за съжаление, с тенденция към увеличаване на заболеваемостта. Пази Боже да се разболееш, особено в България, където схванатата бюрокрация в здравноосигурителната система, недостигът и дори липсата на съвременна техника и методи за терапия могат да те довършат много по-рано, отколкото ти е „писано“.

Blue_Scorpion2Наскоро в България бе представено ново лекарство, произведено в Куба от легендарната вече отрова от син скорпион – Видатокс, което според научни изследвания, има сериозен потенциал в борбата срещу всички видове онкологични заболявания.  Произвежда се от кубинската компания Лабиофам, директорът на която е д-р Хосе Кастро – племенник на едноименния диктатор, и се внася у нас от фирма към фондацията за помощ за онкоболни – „Неогенезис“.

Лекарството е било представено у нас от д-р Фабио Линарес и д-р Мариела-Маргарита Гевара Гарсия от лабораториите на Лабиофам в посолството на Куба, като сред присъстващите са били много лекари, онкоболни, медицинската сестра Веселина Ганчева, Светльо Кантарджиев, председателят на „Неогенезис“ – Елена Банова и други.

Макар да е само допълващо терапията средство, установено е, че отровата от син скорпион в голяма част от случаите убива раковите клетки, освен това действа и обезболяващо и противовъзпалително, и стимулира имунната система, което го прави адекватно дори за пациенти в последен стадий на болестта.

Радостен е фактът, че сме първата страна в ЕС, която легализира продажбата на това лекарство и като човек, който познава болни от болестта, се надявам да помогне на повече хора да излязат живи и здрави от капана на рака.

Google+ Comments