Да си купя ли iPhone 14?

Здравейте, четящи хора! Днес темата в блога е за нова покупка, която обаче си мисля, че е малко излишна. От заглавието може да се ориентирате, че става въпрос за iPhone и то предстоящия модел 14, чиято цена се очертава да е около 1 800 лева.

Моят опит досега с „ябълките“ включва притежанието на iPhone 5 и 7, с които бях съответно 3 и 5 години. Честно казано съм много доволен, защото единственият сериозен проблем, който се появи, бе за намаляване заряда на батерията. Е, накрая вече и камерата не снимаше много добре. Но като цяло не е имало забавяне на софтуер и прочие.

Сега обаче идва време за подмяна и колебанието ми е между iPhone 13 и 14. Реално гледах характеристиките на предстоящия модел. Но не видях нищо по-различно от по-добра предна и задна камера, малко по-добър софтуер и подобрен дизайн със стъкло на гърба и LED дисплей.

И цената не е никак малка. В момента моделът 13 е около 1 700 или 1 600 лева, спрямо това на каква промоция е. За мен това са близо една работна заплата или погледнато в спестявания – такива от няколко месеца. Но при инвестиция от такъв ранг се чудя кое е по-добре дали сега да дам повече пари за нещо по-ново, или да заложа на малко по-старо и достъпно? А също и дали си струва да се заплати разликата от един модел, който не е много по-различен?

Ако може да ме помогнете при тази моя дилема или сте технологично по-запознати, ще се радвам да комуникираме в коментари или по друг начин. Поздрави!

Google+ Comments