Раздялата със старите мебели

stari-mebeliВ днешно време младите семейства се нанасят в жилища, от които повечето са ново строителство и единственото, което трябва да се прибави към тях е обзавеждането. Сега по търговската мрежа има богат избор от модели, които са предназначени за всеки джоб и вкус.

Когато обаче хората се нанасят в стари жилища, където някой е живял преди това там често се случва това жилище да бъде оборудвано с по-стари мебели. Особено, ако са живели възрастни хора там, със сигурност това, което ще заварят вътре ще бъде най-малко на 10-20 години.

Сред тези мебели има такива, които са много запазени, а и много здрави в сравнение със сегашните, които се правят, но самия вид и моделите са много старомодни. Не върви да си вземеш хубава спалня например и да оставиш трикрилния гардероб от времето на дядо ти. Не, че не е здрав и хубав, но няма как да съчетаеш мебел от сегашното поколение с такава от 80-те години.

Тогава идва момента на раздялата със старите мебели. Ако мебелите не са твои, едва ли ще бъде проблем да ги изнесеш от дома, но ако са на твой близък, нещата ще стоят далеч по-различно. Тези, които са свикнали с тях много трудно биха позволили да се изхвърлят, просто за тях те са стойностни. И няма как да е иначе, защото те са събирали цял живот средства за да ги купят и са ги запазили през годините.

Да не забравяме, че за някои това са стари ненужни вещи, но за други които са по-ограничени финансово са запазени и биха им послужили.

Google+ Comments