Помощ от ЕОС Матрикс

Преди време реших, че не съм доволен от услугата на мобилния си оператор и прецених, че трябва да го сменя. Направих го малко преди да ми изтече договора. Проучих предложенията на останалите доставчици на мобилни услуги и се прехвърлих на един от тях с план, който ми пасваше много по-добре на потреблението и нуждите.

След около две години изведнъж ме потърсиха от колекторската агенция ЕОС Матрикс, които заявиха, че дължа на предходния си мобилен оператор немалка сума, защото съм имал някаква неплатена сметка при тях. Признавам си, че не бях особено любезен, когато обясних на служителя, че това не е възможно и че е станала някаква грешка. Човекът учудващо запази спокойствие и започна да ми обяснява, че всъщност това е било заради преждевременното ми прекъсване на договора, в резултат на което дължа една оставаща такса.

Идея си нямах, ама така става като не си чете човек договора. Ядосах се, то е ясно и започнах да се държа още по-троснато. Но служителят на фирмата запази добрия тон и се опита да ми обясни, че това е задължение, което трябва да се покрие  и дали от тяхната фирма, или от самия оператор, ще продължат да ме търсят, защото сумата е дължима по договор.

Като ми мина малко, започнах да се вслушвам малко повече в това, което ми обясняваше служителя, а на финала на разговора вече бях тръгнал да си плащам задължението. Всичко, което ми казваше човекът звучеше съвсем смислено и изключително в мой интерес – най-малкото, не исках да се водя „длъжник“ и да ме търсят по такива поводи. Да, със сигурност работата му е да събере задължения за клиента на компанията, в която работи, но в никакъв случай не ме накара да се почувствам унизен, притиснат, принуден или притеснен от телефонното обаждане. Даже накрая бях благодарен, че си направиха труда да ме информират за последиците и вариантите, които имам.

След като се прибрах вечерта, все още впечатлен от коректното отношение, проучих фирмата ЕОС Матрикс. Разбрах, че  те са на българския пазар от 2002 година, а през 2005-а е станала част EOS Group (международна финансова група с централа в Хамбург). Компанията предлага услуги по събиране на вземания, като прилага международно приети добри практики и няма нищо общо с всеобщата представа на хората за колекторски агенции тип „мутри“.

После, когато разказах на приятелката си за случката и фирмата, а тя с огромно за мен учудване ми разказа, че майка й имала почти същата случка преди години с ЕОС Матрикс.

Google+ Comments