Защо празниците са толкова важни

Неусетно се търколи още една година и дойде време отново да слагаме коледната украса, да редим трапезите, да подготвяме подаръците за близките и да видим с тях, разбира се. Краят на годината е времето за равносметки и може би за това да обърнем повече внимание на близките си и по един или друг начин да им се реваншираме за това, че не сме намерили достатъчно време за тях през годината.

Комерсиалността на празниците със сигурност измества фокуса им и много хора се съсредоточават в това какви подаръци ще подарим или получим и не се замисляме, че по-важното е с кого ще прекараме празниците.

Онези сладки моменти, когато се събирате с най-близките си роднини и приятели, споделяте вкусна вечеря, както и правите своята собствена равносметка за изминалата година, като я споделяте с тези хора, които най-вероятно са били свидетели на повечето неща, които сте преживели.

Безценно е да се посмеете още веднъж на провалите си и да се похвалите с успехите си, да споделите плановете си за бъдещето и чуете някоя и друга от вечните истории на роднините ви. Които са толкова забавни, че можете да ги слушате винаги и по всяко време.

Наслаждавайте се на топлината и прекараното време с роднините си. За съжаление всички знаем, че те са най-пренебрегваните хора в обкръжението ни и празниците са времето, когато можем пълноценно да се насладим на тяхната компания.

Google+ Comments