Предизвикателствата на есента

Искаме или не, вече е очевидно, че есента дойде. Трябва да го признаем и да се подготвим за нейните предизвикателства. Какви са те ли? Застудяване и дъждове основно, но и не само.

Първо, имайте предвид, че от утре децата тръгват на училище и всеки от тях ще влезе в училищен режим и е хубаво да се съобразяваме с това. Ако пътувате с кола за работа сутрин, внимавайте повече, защото и вие и учениците вече ще излизате по едно и също време и ще се засичате по улиците. Децата нямат спирачки, както знаем. Нека се оглеждаме за тях и особено на първия учебен ден, когато са най ентусиазирани и невнимателни.

fallleafВторо, застудяването. Колкото и да се противим на нежеланието да извадим пуловерите и по-дебелите дрехи, вече е невъзможно да се разхождаме по тениски. Освен, разбира се, ако не искате да се разболеете или не притежавате имунитет от най-висока степен и дебела кожа, която да ви пази. Но дори и тогава ви остават броени дн, на които да се наслаждавате.

Дъждовете? Знам, че е неприятно, но носете и чадър с вас. Есенните дъждове могат са бъдат много изненадващи. Ако сутрин пече силно слънце и се надявате да продължи така цял ден, то следобед точно когато се прибирате от работа, може да ви застигне проливен дъжд. Да не споменавам колко противопоказна може да е комбинацията от студ и дъжд за здравето ви Презастраховайте се от рано, за да не съжалявате по-късно. В крайна сметка какво предпочитате – да настинете или да разнасяте чадър с вас напразно?

Google+ Comments