Пролетни работи

Пролетта настъпи с пълна сила и това ни даде огромен повод да запалим колата и да отлетим за някое ново местенце, сред природата, където да се откъснем от ежедневната сивота и да се разтоварим от работните задължения.

Разбира се подобни начинания не могат да се осъществят без най-добрата група от хора, за които можете да се сетите, а именно вашите приятели. За да е пълна идилията натоварете в багажника няколко кила кайма, хлебчета, кашкавалче, малко вредна храна като чипсове и тем подобни и… бира, разбира се. Качвайте се и газ към полянката, която ви очаква.

Всъщност това едва ли е вярно, тъй като хората сме много невъзпитани същества и често си замърсяваме природните забележителности, без да ни е грижа, че там няма кой да мине да почисти, а трябва ние самите да имаме личната отговорност да не изхвърляме боклуците си където ни падне, а да ги събираме в раниците си.

И така, идеалното откъсване от градския шум и прах със сигурност ще ви се отрази много добре, още повече, че зимата не позволяваше особено много пътувания и разходки сред природата и то в планините. Да, за привържениците на зимните спортове със сигурност е било приказно и много приятно, но все пак отново сте сред цивилизацията, хотелите и сградите.

Излетът извън града през пролетта си е нещо съвсем различно. Винаги можете да си вземете и нещо като федербал, топка или друг тип забавления, с които да запълните времето си между храненията.

Ако пък държите на по-активна почивка, планината отново е правилният избор. Там винаги има уникално красиви места за разходка и при правилна нагласа можете да се насладите максимално на кътчетата от нашата страна.

Сега е много по-лесно да си изберете дестинация. Упътванията и пътеписите в Интернет са повече от подробни и често ви трябва само автомобил и хора, които да ви се навията на акъла. А за едно такова изживяване – винаги ще се намерят, нали?

Google+ Comments