Празнична истерия

Забелязвали ли сте как по време на празници, било то великденски, коледни или някакви други, важни за вашето семейство, как жените в семейството леко изтерясват. Да, реших да употребя точно тази жаргонна дума, за да опиша състоянието, в което изпадат моите жени близки и не само по време на празниците. Всичко трябва да е приготвено, да е перфектно и да е достойно за поднасяне пред английската кралица.

Никога не съм бил на мнението, че тези неща са важни. За мен смисълът на празника не е с какво ще напълним стомасите си, а с какво ще напълним душите и сърцата си. И винаги, когато сте с близките си хора, разбирате се и си споделяте с тях неща, които са ви са се случили през времето, в което не сте се виждали, времето минава приятно с много усмивки и топлина… Емоционална топлина.

Да, храната трябва да е прилична, но за мен не е особено важна. Да, хубаво е да има украса и да е красиво, но това също не е от значение за мен. Защото може всичко на външен вид да е прекрасно, но ако отношенията между членовете на семейството са студени, обтегнати или пък лоши това, че храната изглежда идеално, има такъв вкус и украсата е перфектна, няма да направят празника по-истински.

Празника е в нас самите и отношенията ни с близките ни хора. За това насладете се на тяхната компания колкото е възможно по-пълноценно, вместо да се вманиачавате в готвене и подреждане.

Google+ Comments