Някои поливни системи помагат и при наводнения

помпи при наводнениеСлед проливните пролетни дъждове приземният етаж на къщата на един приятел се беше наводнила. Докато чакаше пожарната да дойде и да отводни помещението, тъй като не само неговата къща беше пострадала от стихиите, отидох да му помогна. Водата беше стигнала почти метър и аз нескопосано се пошегувах, че може да си ползва приземния етаж като контейнер за дъждовна вода и да свърже поливни системи с него.

След няколко часа изхвърляне на вода с кофи, пожарната дойде и изпомпи водата. Дълго време беше необходимо на моя приятел да изсуши помещението. И точно, когато почти всичко беше вече оправено, нов силен дъжд пак наводни помещението. Отново отидох да помагам за отводняването, а шегата с поливните системи се въртеше цял ден.

Един негов съсед, който този път не беше засегнат от водата, дълго време слуша как се шегуваме и накрая просто ни каза, че с поливни системи може и да се отводни помещение, стига помпата да има такава функция. Обясни ни как преди години, когато неговата къща многократно е страдала от силните валежи, разгледал онлай магазина на Зелена линия и открил точно това, което му трявало.  За него не е било важно да съчетава поливни помпи с дренажни помпи, но се оказало, че има и такива варианти.

Моят приятел слушаше съсредоточено разказа на комшията си. Наистина пожарните не смогваха да отидат веднага при всички засегнати и човек трябваше да се справя със собствени сили в такива моменти. И ако срещу природата не можем да се борим, то поне можем да се опитаме да се справим адекватно с последиците от безмилостния ? гняв. А това да изградиш поливни системи, които помагат и при суша и при наводнение си е двойна победа.

Още на следващия ден моят приятел разгледа онлайн магазина на Зелена линия и си закупи подходяща дренажна помпа. Беше подготвен за следващия голям дъжд, който щеше буквално да навлезе в дома му, и смяташе да не допуска нивото на водата да се покачва толкова много.

Google+ Comments