След като приятелката ти кара колата – адвокат Янко Янев

Най-вероятно всеки от вас (мъже) ще ме разбере, когато кажа, че трудно се съгласявам да давам на приятелката ми да кара колата. Не за друго, ами тя просто не умее да шофира добре и се паникьосва, когато попадне в някаква ситуация, от която не знае как да излезе. Последната подобна случка беше малко по-сериозна, поради което трябваше да се възползваме от услугите на адвокат Янко Янев.

Бяхме отишли на вила, където да се видим с приятелите си. Приятелката ми не обича да пие много, ето защо се разбрахме тя да шофира на връщане. Цялата вечер премина повече от приятно. В компанията на стари приятели винаги е най-хубаво, а усмивките не слизаха от лицата ни. Дойде време да се прибираме обаче и тя застана зад волана на моя автомобил. Преди да тръгне, ме погледна сериозно и ми каза да не ? правя забележки, докато шофира. Съгласих се. Осъзнавам, че понякога съм голям критикар, но все си мислех, че по този начин ще се научи да управлява автомобила по-уверено и по-добре.

Запали тя двигателя, тръгнахме и всичко беше напълно добре да момента, в който срещу нас с бясна скорост се зададе автомобил, шофьорът на който тепърва отиваше някъде да се забавлява и явно бързаше много, за да не изпусне още от купона. Да, обаче на тесния път е доста трудно да се разминат две коли, които се движат с нормална скорост.

В момента, в който хвърчащият автомобил се показа срещу нас и ни освети с фаровете си, приятелката ми започна да се паникьосва. С всяка милисекунда, в която се приближавахме, един към друг и идваше моментът за разминаването по тесния път, виждах как напрежението в нея се надига. От уплаха ли от какво, в последния момент тя рязко нави десен волан и запрати колата ми в скалите. За наше най-голямо щастие бяхме невредими, но колата беше в отчайващо състояние.

Обадихме се на органите на реда, регистрираха произшествието, обяснихме, че водач, управляващ автомобила си с несъобразена скорост ни е избутал от пътя, след което се прибрахме у дома. Бяхме доста афектирани да научим, че в крайна сметка приятелката ми е виновна за настъпилия инцидент, тъй като няма друг регистриран автомобил, но пък има ПТП, за което полицаите трябва да определят виновен според първоначалния си оглед.

На базата на това заключение застрахователите ми, по непонятна за мен причина, решиха, че имат основание да не ми изплатят пълния размер на обезщетението, което да покрие ремонта по автомобила. Ядосах се. И веднага потърсих координатите на онзи адвокат на моя приятел, който му беше помогнал преди време. Адвокат Янко Янев. Той се запозна със случаят ми и напълно професионално пое нещата по него. След известно време застрахователите изплатиха пълната сума по ремонта на автомобила ми, както и трябваше да направят още в началото и за мое най-голямо щастие, историята завърши с щастлив край.

Google+ Comments