Какво си обещахте за 2021?

Всички знаем, че всяко начало, особено щом говорим за посрещане на нова годна, е много позитивно. Заредени сме с хубави мисли, с надежда за по-добри дни, в които ще направим хиляди неща. Завлечени от ежедневието обаче, бързо забравяме за тях или поне не отделяме необходимото време, за да ги осъществим напълно.

Затова в първия материал за тази година, ми се иска да ви попитам какво си обещахте за 2021? Това не е риторичен въпрос, а конкретен. Ще ви помоля да си запишете отговора на лист, в телефона, на файл в компютъра или където решите. След това се стремете тези думи да стоят на видно място и поне всяка седмица да си ги четете. Може и да ви втръсне от препрочитане, но именно това затвърдяване ще ви помогне подсъзнателно да действате в тази насока.

Точно затова ще използвам и аз момента и да напиша своите новогодишни обещания. Те не са много, но пък са целенасочени. Започвам с основната ми цел – да спестявам. Но не за екскурзии, къщи, коли и прочие. Искам да отделям повече средства за самоусъвършенстване. Това включва различни обучения за психично, физично здраве, умения и работа.

Обещавам си тази година да бъда по-смел именно в тази насока. Иска ми се да се впусна в нови начинания като например в кулинарен курс. Готвенето не ми е силна страна, но е от съществено значение за оцеляването. Пък и защо да не се предизвикам и видя в малко по-различна роля.

Ето това искам от тази година. Толкова е просто. От всичко останало се чувствам удовлетворен и щастлив. И може би само ще допълня две кратки неща – здраве и запазване на всичко изградено до момента. Да бъде и за мен, и за вас!

Google+ Comments