Защо мъжете играят компютърни игри

Отговорът на този въпрос е само един: Защото ни харесва!

Компютърните игри ти предоставят възможност за нови усещания, каквито е трудно да получиш иначе. Там можеш да бъдеш какъвто си поискаш, да правиш неща, които са немислими в реалния живот, и същевременно с това да си почиваш и забавляваш. Разсейваш се от действителността и забравяш проблемите поне за малко.

Всъщност от цъкането на различни игри на компютъра има не една и две ползи, стига да го правиш в рамките на разумното. Тук, както и при много други неща в живота важи правилото, че много хубаво не е на хубаво. Ако обаче си доставяте удоволствието да разцъквате разни игри от време на време, хубава е да знаете, че те:

computer-game-addictions– спомагат за подобряване на  способността ви за триизмерно визуализиране, дълготрайна памет, логическо мислене и дори пространствена ориентация;

– ролевите и стратегически игри подобряват умението ви за вземането на решения и решаване на задачи. Може да го усетите, както вие самите, но също и да си проличи по по-високите оценки на вашето дете в училище.

– покачват креативността, което на напълно логично, след като се пренасяш в напълно измислен и нереален свят.

Разбира се, никой не започва да играе компютърни игри с мисълта, че сега ще развива логичното си мислене. И децата, и възрастните го правим просто защото ни е приятно и ни доставя удоволствие. Останалото са просто плюсове, които идват в последствие. А възрастните мъже в крайна сметка играем компютърни игри, защото са ни интересни  и лесно се вманиачаваме по тях. Те отключват спортната ни злоба, желанието за приключения и жаждата за победа.

Google+ Comments