Щастието в различни измерения

Щастието за всеки е различно и се измерва в различни неща, които го карат да се усмихва. За някои, то се измерва в материални неща, за други духовни, а за трети в това да бъдат здрави.

Според мен, това което би те направило щастлив зависи най-вече от това как ти е протекъл животът до момента. С годините това, което те прави щастлив, се изменя постоянно. Може би това идва от промяната на мисленето, нормално е човек с годините да уляга и да мисли по коренно различен начин за дадено нещо. Ако като малки за нас щастието е било да бъдем навън и да си играем, след време то се изразява в това да ни пуснат на дискотека, а по нататък в това да бъдем здрави и да имаме добри и верни приятели.

Щастливи според мен са тези, които имат верни близки, роднини и приятели и са здрави. Не мисля, че парите правят човека щастлив, по-скоро го озлобяват, защото когато има определено количество, той ще иска още и още и това би му промило мозъка. Не казвам, че хората, които нямат средства, са щастливи, но и тези, които имат много, не го изпитват.

happiness

Както винаги и тук златната среда е най-добре. Аз никога не съм ламтял за много пари, просто искам да са достатъчни, за да живея нормално и да си покривам нуждите. И все пак, ако погледнем нещата реално пари се печелят и се губят, но от здравето, семейството и приятелите по-важно няма, именно те биха те направили щастлив.

Google+ Comments