Малко спорт води до повече спорт

Този пост е насочен към хората, които имат наднормено тегло и не могат да намерят мотивация да започнат физически упражнения, дори и в домашни условия.

Ясно е, че когато ти тежат няколко килограма повече движението е затруднено и дори няколко малки тренировки идват множко. Болката в мускулите е неизбежна. Най-вероятно не можете да се движите нормално, да сядате и да спите от парене в седалището, корема и крайниците. Този дисконфорт ви отказва от следващи физически упражнение. Но този дисконфорт всъщност трябва да ви стресне. Тъкмо той показва, че тялото ви е било толкова дълго физически неактивно, че дори и най-лекото натоварване оказва влияние на “атрофиралите” мускули.

Очевидно тялото ви страда от недостиг на движение. Затова продължете същото темпо и точно там, където получите мускулна треска, натоварвате мускулите. Неразположението ще трае до седмица, в която мускулите вече ще свикнат и болката ще отшуми.

exercises at homeМнозина се отказват от упражненията и защото смятат, че дълго след това ще се чувстват ужасно изтощени. Все пак натоварването не е никак малко, а болката изобщо не помага на дневните ви задължения. Тук грешите. Тренировките раздвижват кръвта и подобряват оросяването на крайниците, мозъка, подобряват сърдечната дейност… Да, да, сега ще ми кажете вие – знаете колко са полезни, но след като се плашите от тях явно трябва да осъзнаете какво всъщност ви дават. А именно – усещане за добър тонус, след това и чувството на бодрост. Ще се радвате на неочакван прилив на сили. Той кара много хора да тренират постоянно. Мъжете и жени, които искат да постигнат резултати в мускулна маса, са направо пристрастени.

Така че, дами и господа, които ви домързява или ви е страх да тренирате. Помислете, че болката е временна и помислете за хубавите неща, които ще се случат с вашето вътрешно състояние. С дозата “наркотик”, който ще опияни организма ви с напълно естествен хормон. Знайте, че само веднъж да почнете – само седмица постоянство, ще доведе до още редица дни тренировки, които вече ще следвате с голямо желание.

Google+ Comments