Къде да прекарам почивката си?

Лятото е времето на големите ваканции и всеки се отправя с нетърпение към морето. Дали ще избере българското черноморие или някой гръцки курорт, това е въпрос на избор. Също въпрос на избор е дали ще предпочетем морето или планината. Разбира се, когато говорим за лято, някак автоматично съзнанието ни се отправя към плажната ивица и си се представяме как лежим на някой удобен шезлонг и пием мента със спрайт… Звучи прекрасно, нали?

Факт е, че лятото не може да не посетим морето дори само веднъж, а планината… тя за някои хора също е задължителна. Аз съм от тези хора. Мога да лежа на плажа, да влизам във водата да плувам, да пия ментичка и да се наслаждавам на спокойствието, но няма нищо по-зареждащо за мен от миговете сред природата, далеч от хора и проблеми. Дори в такива ситуации не изпитвам нужда да гледам телефона си или дори да си общувам с хората около мен.

Нямам необходимост да повтарям през пет минути “уау, колко е красиво”, а просто се наслаждавам на прекрасните гледки, свежият въздух и всичко, което ме заобикаля.

Това е истинска почивка за мен и не бих я заменил за който и да било курорт на морето.

Въпрос на вкус, предполагам…

Google+ Comments