Потресен

potrЗапочвам с признание. Голям почитател съм на Макдоналдс. Харесвам им всичко. И портокаловия сок, за който от години знам, че не е съвсем натурален. Сладоледа с карамелова и ягодова заливка няма какво да ви го хваля – всеки, който го е опитвал, ще ме разбере. Пържените им картофки са малко сухички, но също ми се услаждат. А бургерите им – във всичките си разновидности – са любимата ми храна, когато съм на работа или в движение. А ако някой се сети за по-добър десерт от хрупкавия им ябълков пай, нека ми се обади. 🙂

E, винаги съм знаел, че така нареченото бързо хранене не е от най-полезните неща – не и колкото домашно приготвена храна. Но пък и десетки пъти съм се възмущавал на несправедливите и пресилени, по тогавашното ми мнение, хули срещу световноизвестната верига за хранене. Смятал съм ги за грубо ритане по кокалчетата от конкуренти в бизнеса. Питал съм се колко може да е вредно едно сплескано кюфте от телешка кайма, пилешко месо или риба. И съм си отговарял – със сигурност не повече от един мазен дюнер.

Е, след последното нещо, което прочетох за продуктите, от които се приготвя така нареченото от мен телешко кюфте, мога съвсем смело да кажа, че даже и най-тлъстият дюнер, който някога сте яли, може да спечели конкурс за здравословен продукт, ако другият участник са въпросните бургери. Така де, каквото и да е, все пак пълнежът е от истинско месо, при това взето от традиционните за тази цел места. Оказа се, че като пълнеж за сандвичите на американската верига се използват възможно най-долнокачествени месни отпадъци, на които би се намръщил дори производител на храна за животни. И не стига това – ами за да станели годни за употреба, ги киснели в някакви химически смески. Разкритието е напълно истински и доказано. Е, вече били преустановили тая практика. Ама за мен положението е като във вица за една открадната сребърна лъжица. Лъжицата може и да се намери, ама лошото чувство остава.

Затова завършвам пак с признание. БЯХ почитател на Макдоналдс…

 

Google+ Comments