Къмпинг съвети за начинаещи

Знам, че през последните години се появи нова мода, която е свързана с все по-честото посещение на природата. Но тя не е толкова безопасна като престой в хотел и за да пребиваваме в нея, трябва да знаем някои правила. В този текст ще прочетете първите съвети, които трябва да имате предвид, когато къмпингувате. Или поне ще са ви отправна точка, за да потърсите повече информация.

Задължително трябва да започнете от избора на място и да се запознаете с особеностите му. Това означава да проверите какъв е теренът и дали е подходящ и достатъчно твърд за поставяне на палатка. Вижте и прогнозата за времето, за да знаете как да се екипирате и какви приспособления ще са ви необходими, за да бъде престоят пълноценен. Винаги, когато сте в планината, се обадете на хижар или на някой ваш познат. Така те ще знаят къде сте и ако има проблем, ще се свържат със съответните служби.

Ако сте се насочили към по-диво място, на което може да се срещнат диви животни, то не водете домашните любимци на къмпинга. Важно е да не оставяте от човешката храна, за да не ви нападнат. Избягвайте и посещението на подобни местности, когато животните са в размножителен период.

За изхранването си може да се запасите с консерви и пакетирана храна, но след това задължително съберете и изхвърлете на подобаващо място отпадъците. Ако пък ще готвите и използвате огън, то внимавайте с него и винаги имайте вода подръка. Не замърсявайте и чрез биологичните си нужди, а винаги копайте дупка.

Правило в гората е да не взимате нищо от там за дома си. Всяко цвете, камъче и дръвче са там с причина и трябва не само да радват нас и околните. А също и помагат за правилната симбиоза в природата. Затова се ограничете от подобни действия и запазете спомените чрез снимки.

Google+ Comments