Да се храним с пръчици

Наличието на риба в менюто ни за седмицата е препоръчително и даже задължително. Тъй като има все повече модерни алтернативи, се въведе и нова японска традиция – сушито. Зная, че сигурно вече няма човек в страната ни, който да не е пробвал суровата риба с ориз, ала не зная колко могат да се хранят по този традиционен начин на японците.

Сушито има различни разновидности. Нике например се похапва с пръсти, а сашими и унаги се ядат с клечки. Може би няма да ги различните в менютата на заведенията и ако не използвате прибор ще ви гледат странно. Затова моята препоръка е винаги, поне в България, да използвате клечки. Не казвам за вилица, защото в японските обичаи това е обида.

Когато похапвате суши, ви се сервира със соев сос и уасаби. За да извлечете всички вкусове, то трябва да потопите хапката в тях. Как обаче това да се случи само с две дървени клечици? При мен е трудно, признавам си. За да не ме е срам следващият пък, като отидем с приятели на суши, реших да се самообуча чрез методите в интернет.

Така открих едно клипче, в което изключително просто е обяснено боравенето с пръчици. Ако и вие имате подобни затруднения или просто искате да придобиете ново умение, ви съветвам да го изгледате и приложите, дори и само у дома. Аз изключително се забавлявах, а тази седмица ще пробвам новата техника и пред публика – пожелайте ми успех!

Ето тук може да откриете и видеото: https://www.youtube.com/watch?v=2Bns2m5Bg4M&ab_channel=LeesRandomVids

Google+ Comments