ICN.bg – моят хостинг

Покрай сайта на фирмата и аз с времето започнах да се интересувам от уеб технологиите, сайтовете и тяхното създаване и поддръжка. В началото си мислех, че можеш да си пуснеш сайта да работи от личния ти компютър вкъщи. Е да, може, но е доста сложно  – трябва компютърът ти да е постоянно включен, да е добре защитен, да е добре свързан със статичен IP адрес …  И тогава разбрах за услугата „хостинг“ – това е да повериш сайта си на компания, която да го настани на свой сървър, и вместо постоянно да си тровиш нервите с това дали сайта ти работи добре и бързо ли се отваря, да повериш тази отговорност на други хора. Оказа се, че дори излиза по-евтино отколкото, ако сам си „отглеждам“ сайта вкъщи.

И така, опитах с една хостинг компания, която работеше на много ниски цени на времето, и останах крайно разочарован – обслужване нулево. Отговор веднъж на 24 часа само в работен ден , и то адски некултурен. Сайтът падаше през ден. Ужас! Зачудих се това може ли да се нарече качествена (хостинг) услуга?!  И тогава един приятел ми препоръча ICN.bg. Поразгледах сайта и реших да им се доверя. Купих си хостинг и се свързах с екипа по поддръжката, ако може да ми дадат някакво ръководство как става местенето на сайта. Те пък взеха, че ми отговориха за няма и 30 минути! И след като дълго ми се обясняваха как да си преместя сайта, ми предложиха те да го преместят. Алелуя! J

Оттогава това е компанията, която ползвам. След като първия път бях при компания, което беше изключително зле от всяка гледна точка, вече можех да направя разликата и най-вече да оценя, когато продаващите ми услуга наистина се стараят да бъдат в моя полза, а не просто да ми вземат парите тази година и да забравят, че съществувам.

Вече сайта на фирмата е четвърта година при ICN.bg и мога да дам само положителни отзиви за тях. Винаги са на линия, дори в малките часове на денонощието. Рядко допускат да падне, като когато това се случва, ме предупреждават, че ще се прави профилактика.  На всичкото отгоре компанията постоянно се обновява – наскоро пуснаха хитовата по света Cloud услуга, също така и защита от хакери , която всеки може да поръча за своите сайтове.

ICN.bg е една от малкото компании в България, които успяват да поддържат високо качество на услугите, идеално обслужване и поддръжка, продължават да се развиват и освен всичко това са стабилни на пазара!  Подобни фирми ме карат все още да не губя тотално надежда в капитализма, и заслужават поне една публикация в блога за похвала, който скоро и той отива там.

Google+ Comments