Бойците от ММА се биха в турнир между България и Гърция в Гранд Хотел Банско

IMG_5126 (Copy)Отдавна съм фен на нашите MMA бойци – това е един от малкото спортове у нас, които се развиват добре и в които бележим доста добри резултати. Вчера вечерта по ТВ7 бе излъчен турнирът между България и Гърция, който се проведе в Гранд хотел Банско. Макар и да бе в доста късен час – 23:30, изгледах го целия с удоволствие. Този мъжки спорт предлага много адреналин, и то дори когато го наблюдаваш от малкия екран.

Пет от нашите състезатели, измежду които и едно момиче се биха срещу шампионите на Гърция. Резултатите бяха повече от добри – победихме и в петте двубоя, а гърците със сигурност са си тръгнали от Банско с увесени носове. Пламен Пенчев, Георги Стоянов, Мария Учкова, Павел Живков и Сотир Кичуков тотално смазаха своите противници и извоюваха победите си повече от заслужено. Най-оспорван ми се стори двубоят между сливенлията Павел Живков и шампионът на Гърция по MMA – Зураб Зарнадзе в категория до 84кг. Макар в началото гъркът да имаше надмощие над Живков, нашенецът успя да направи обрат и да го победи с технически нокаут. Наистина зрелищна победа, която бе първата за вечерта и залата пощуря от викове „България“.

Дано подобни събития се организират по-често у нас. Управителите на Гранд Хотел Банско – Паскал Дойчев и Андон Атанасов са решили да направят хотела си домакинна подобно събитие, което силно раздвижва MMA спорта у нас и страстите около него. Оставам с надежди, че такива турнири ще се провеждат по-често – заслужават си емоциите.

Google+ Comments