Четете специализирани книги

След последния ми пост във връзка със специализираните блогове днес реших да извърна поглед към специализирани книги. Те също са изключително важни, ако искаме да сме в течение на най-новите новини в дадена област. Наблюдавам пазара на книги у нас и трябва да ви кажа, че когато някъде по света се вдигне шум покрай дадено заглавие, то се появява и у нас няколко месеца по-късно. Като казвам няколко месеца, сигурно ви се струва дълъг период, но няма как една книга да бъде преведа и издадена качествено за по-малко време… особено специализираните книги, чиито превод е по-сложен и труден за осъществяване.

doit-marketing-business-book-reviewsАко се огледате в книжарниците между другото, ще забележите, че има специализирани четива на всякакви теми. Може да не се издава ежемесечно по нещо ново за всяка от тях, но важното е, че ги има. Включително съм виждал книга със съвети относно плетене и какво ли още не. Най-много нови се издават на тема финанси, маркетинг, реклама, икономика и т.н., но не са за подценяване, посветените на компютърни технологии, история, география и философия. Ако вашите интереси са също толкова специализирано насочени, мога да ви препоръчам да гледате освен автор, заглавие и корица и издателство. Харесате ли си няколко книги от едно издателство, то най-вероятно ще можете да си харесате и други.

Има и още нещо. Книгата е вид медия, която ангажира цялото ни внимание. Не е като телевизията или радиото, които слушаме, докато правим нещо друго. С четеното ситуацията е различна. Съсредоточени сме, внимаваме и работим за собственото си усъвършенстване. Препоръчвам ви да четете специализирани книги, защото информацията в тях е ценна и усвоявайки я самият вие се превръщате в търсен специалист със специфични знания.

Google+ Comments