Живот без захар – какво ще се случи?

Здравейте, скъпи читатели! Радвам се, че започваме още една година заедно. Надявам се да е щастлива, здрава и успешна.

За да бъде наистина ползотворна 2023, трябва да се поставят точните цели. Сигурен съм, че за много от вас, мъже и жени, това ще бъде отказването или поне намалянето на захарта. Ако се чудите какво ще се случи с тялото ви – ще ви успокоя с този текст, защото ще е само в положителна посока.

Първото нещо, което много от вас си мислят, че ще им причини спирането на консумиране на захар, е липсата на енергия. Всъщност това изобщо не е така, защото храните с рафинирана захар се усвояват много бързо от организма и дават моментен „ряз“. След това всичко изчезва и остава само вредата за организма. Ако замените бързите десерти с нещо по-хранително и дори како, ще имате много повече енергия за по-дълъг период от време.

Също липсата на големи количества захар в организма ще намали риска от някои заболявания. Това са диабет, затлъстяване и дори поява на ракови образувания. Може да ви изглежда малко фантасмагорично или да си мислите, че това няма да се случи на нас, но истината е грозна. Да, това може да сте точно вие. Затова като превенция, не забивайте още един пирон в ковчега със захарта.

Някои от вас може би ще ме оборят и ще кажат, че захарта стимулира образуваното на хормона на щастието. Донякъде това в така, защото често се наблюдава и обратния ефект и липсата дори за кратко на захар докарва депресия. Още един важен фактор е, че и ограничаването на захарни изделия намалява риска от кариеси и така ще се усмихвате уверено и щастливо. А това не води ли до щастие?!

Е, май си заслужава да се откажете от този вреден навик. Успях ли да ви убедя?

Google+ Comments