Малко наблюдения от фитнес залата

Tasmajdan-2013-09-15-17-48-32Фитнесът определено е един добър и леснодостъпен начин, чрез който да се поддържаме във форма и да раздвижваме тялото си. Има обаче няколко неща, които според мен са важни и трябва да им обръщаме малко повече внимание.

Всеки собственик на фитнес трябва да обръща внимание на следното – да не се окаже залата прекалено малка за всички, желаещи да тренират там. Затова, първо, е важно площта да е съобразена с броя фитнес уреди, които са наредени там. Хората не трябва да се блъскат помежду си не само докато тренират, но и когато се разминават.

Другото по-важно условие, за да е един фитнес център добре устроен, е да има достатъчно уреди. Така, когато няколко души тренират една и съща мускулна група едновременно, ще могат да редуват уредите без да се налага да се изчакват прекалено дълго. Това според мен е желано от всеки човек.

Знам обаче, че няма как винаги всички уреди да са свободни, затова зависи и от посетителите да мислят леко напред, когато си правят графика за фитнес. Наблюдавайте кога фитнес залата е най-пълна. Ако знаем това предварително, просто можем да си изготвим графика за посещения да е през останалото време… което както ще видим, не е много трудно.

През делничните дни между 5 и 7 часа следобед и рано сутринта е най-големият трафик, което е разбираемо, защото повечето хора работят от 9-10 до 17-18 ч. и се отбиват в залата преди или след това. Ако отидете към 7-8 ч. вечерта ще избегнете една малка лудница, стига да не става прекалено късно за вас.

Между другото има и определени дни от седмицата, когато залата също може да е по-пълна, отколкото в други дни по същото време. Това е така, защото някои хора имат стриктен график и не го променят въобще, така че тяхното присъствие става някак си константа.

Почивните дни като цяло са по-свободни без оглед на това коя част от денонощието е. Ходил съм в различни времеви отрязъци и трябва да ви кажа, че дори следобед е приятно спокойно.

Това са моите наблюдения, но не забравяйте, че всичко си зависи от фитнеса, на който ходите, както и другите хора, които го посещават. Току виж се окаже, че всички освен вас работят някъде на смени и в 6 следобед се радвате само на собственото си присъствие във фитнес залата.

Google+ Comments