Когато жена ми е по-добра от мен

Добре, може да ме наречете патриархат или нещо по-обидно, но това са си моите възгледи за нещата и живота. Може би са грешни, може би са правилни, но това ме е водило в живота и най-вероятно ще продължава и за напред.

Жена ми е по-добра от мен на мини футбол или казано по нашенски – джага. Това направо може да ме побърка, тъй като аз като мъж със самочувствие мисля, че спортовете би трябвало да са приоритет на мъжете.

Преди да ме нападате, позволете да се обоснова. И не ме отритвайте веднага като женомразец и ксенофоб. За мен жената е велико създание. Тя е умна силна и надарена с една уникална способност – да износи и да роди моето дете. Това е дар и със сигурност ме кара да се чувствам възхитен. Но това означава, че след като жената е създадена да ни дари с поколение, по-силна е емоционално, психически и физически (да издържа на болка), то ние мъжете сме създадени за това да я пазим. Да пазим нея и детето си от вредители, недоброжелатели, когато тя е ангажирана в износването и отглеждането на нашето дете.

Разбира се, говоря за някакъв много далечен първобитно-общинен строй. Привнесени тези инстинкти (защото за мен това са си инстинкти) в днешно време, мъжете се стараят да бъдат все по-добри и по-добри във всичко, което изисква умения, концентрация, динамика, сила. С други думи – спорт. Е може да не е всеки, но все пак.

Когато жената е по-добра от мъжа в даден вид спорт, това определено се отразява на егото му.

За това, мили дами, позволете на мъжете си да ви побеждават на различни видове игри. Много добре ще се чувстват след това 😉

Google+ Comments