Хармонията на момента

Хармония на момента. Какво е това? Качество, усвояването на което ни позволява да живеем със съзнание и благодарност за нашето сегашно положение. Когато сме хармонични, ние приемаме живота такъв, какъвто е, без да го съдим или да се оплакваме от него. В следващите редове ще ви споделя някои от моите техники и стратегии за постигане на хармония на момента.

Започваме със съсредоточаване върху настоящия момент. Вместо да се притеснявате за бъдещето или да се срамувате за миналото, опитайте се да се фокусирате върху сега. Намерете начини да се наслаждавате на момента, като забележите красотата около вас, свържете се с приятел или просто презаредете батериите си с любими занимания.

Следват и промените в перспективата. Ако се чувствате отрицателно или недоволни от живота си, опитайте се да промените гледната си точка. Вместо да се съсредоточавате върху проблемите, старайте се да забележите положителните страни на всяка ситуация и да цените това, което имате.

За постигане на хармония на момента препоръчвам и практикуването на медитация. Тя може да ви помогне да се свържете с този момент и да намалите стреса и тревожността. Използвайте медитация като начин да се концентрирате върху дишането си и да оцените настоящето.

Използвайте и техники за релаксация. Това могат да са йога, масаж или парни бани, които ще спомогнат да се отпуснете и да се насладите на момента. Изберете техника, която ви помага да се почувствате по-удобно и релаксирано.

И към финала – да създадете позитивна атмосфера. Приложете я в дома си, като използвате цветни свещи или декорации, които допринасят за доброто настроение. Направете я и навън – като бъдете усмихнати и щастливи.

Последният ми съвет е да благодарите. Благодарността е важна част от хармонията на момента. Направете списък с нещата, за които сте благодарни към днешна дата. Това може да ви помогне да се фокусирате върху позитивните неща в живота си и да премахнете негативните мисли.

Google+ Comments