Да разнообразим ежедневието

Ако има едно нещо, което дотяга много, ама много бързо – то това е монотонността и повтаряемостта на едни и същи действия. Мен лично много ме напряга, когато трябва да върша едно и също нещо отново и отново, и отново… Обичам разнообразието. Мисля, че то дава глътка свежест на живота ни и ни помага по-лесно да се преборим със скуката.

Един от най-лесните начини, чрез които да разнообразяваме деня си, е като първо разнообразим работата си. На работното си място прекарваме минимум по 8 часа на ден и те минават в пъти по-лесно, ако имаме различни задачи, които да вършим. Ако се налага 8 часа да правим само едни и същи дейности, то минутите се точат със скоростта на охлюв – едва-едва и незабележимо. Така че, скъпи читатели, занимавайте се с няколко неща и разпределяйте задълженията си по тях в рамките на деня.

fishing-11Излизайте също така извън града – организирайте си разходи за уикенда, еднодневни пикници някъде наблизо, гостуване на роднина или просто разходки от другата страна на градската табела. Изберете това, което най-много ви харесва и действайте. Смяната на средата винаги оказва благоприятно въздействие върху енергията и нагласата. Доставяйте си това удоволствие по-често.

Намерете си хоби – но да не е гледане на телевизия или компютърни игри. Нека е нещо по-полезно като четене на книги, рисуване, риболов, бродиране и шиене, дърворезба, танци, фитнес и т.н. Намерете си хоби, което да ви е интересно, приятно и зареждащо. Ако ви допада, може и пъзел да редите 😉 Излизайте с приятели, ходете на кино, играйте билярд/джаги/дартс и т.н. Има начини, чрез които да разнообразяваме деня си, просто ни е нужно малко въображение, за да ги открием.

Google+ Comments