7 задължителни храни за твоя хладилник: млечни продукти на Лакрима, пилешко месо, зеленчуци и…

Надявам се мъжете да не приемат думите ми като укор към мъжкото съсловие, но нека си го признаем… жените имат повече опит от нас в кухнята. Вярно е, че най-добрите готвачи в света са от мъжки пол, но те са квалифицирани такива, имат образованието, опита, уменията и желанието да се развиват в кулинарния бранш. Докато… ами, повече от нас, които се насочени в различна професионална сфера, предпочитаме някой друг да ни сготви, а ние само да се наслаждаваме на крайния резултат.

Въпросът е какво правиш, когато заживееш сам и няма кой да ти сготви?

Ами, неволята те учи как да си приготвяш разни лесни рецепти, посредством които да задоволяваш хранителните си нужни. Именно за подобни случаи, когато останете сами у дома за няколко дни или просто заживеете самостоятелно, предлагам този списък със 7 храни, за чието наличие винаги да следите в хладилника си:

fridge-lacrima1)      Яйца – варени, бъркани, на очи или както ви харесва – приготвят се за не повече от 5-10 мин, а са хранителни и вкусни;

2)      Млечни продукти – кашкавал, сирене, кисело мляко… или каквото предпочитате в този ред на мисли; аз съм си харесал предлаганите от фирма Лакрима и почти винаги си купувам от тях.

3)      Пилешко филе – ако има месо, което да се приготвя лесно, то това е то; овкусете го с малко универсална подправка за пиле, добавете му няколко капки соев сос, мазнина и го запечете в уок тиган за около 15 мин.

4)      Масло и зехтин – зехтин използвайте само за овкусяване на студени ястия, не го подлагайте на термична обработка и го съхранявайте на сухо и тъмно място (той е единственото в списъка, което НЕ е за хладилник!). Ориентирайте се към зехтин, на който пише “extra virgin”. Що се отнася до маслото, препоръчвам ви това на Лакрима – него използвайте за готвене, овкусвяне на различни ястия и запържване.

5)      Хляб – на сандвич, на принцеси или просто като добавка към храната. Има ли в дома ви от насъщния, ще намерите с какво да засити глада си дори да е само с хляб и сол.

6)      Зеленчуци – можете да ги направите задушени, а може и просто на салата. Зеленчуците са винаги добра идея, така че запасявайте се с тези, които най-добре прилягат на личните ви предпочитания.

7)      Плодове – банан, портокал, праскова или нещо друго; положението е като при зеленчуците, важното е да ги има и да са ви по вкуса.

Google+ Comments